View Full Version : Treba mi pomoc oko kupovine Stampaca i skenera.
vostezmaj
04-24-2007, 11:27 AM
Ovako,za par dana treba da kupim skener i stampac.Neplaniram nista extra,samo da me sluzi,znaci necu laserski stampac nego onaj obican u boji,a skener ko skener.E sad ocu da dam do 100eura ukupno za oba,sta mi vi preporucujete,koje marke ili modele?????
p.s.Imam lexmark z612 koji se pokvario,ali nebi sad njega opet da kupujem,i ako me je dobro sluzio za male pare.
Hvala u napred!!!
srbenda
04-24-2007, 01:28 PM
batali lexmark ako si u bgd-u idi u metro i za 5000din kupi sebi hp psc ili ti print,scan and copy koji god. ja imam 1310,on je stariji a imas noviji mislim da je 1510.Moja iskrena preporuka.Naravno radi se o jednom aparatu koji ima te tri funkcije u sebi.
Evo sad sam ti proverio noviji modeli su F370(all in one) - 6300din u gigatronu i F380 (all in one) - 7160 din isto u gigatronu. Madfa mislim da je taj f370 u metrou bio oko 5000 pre jedno 2 nedelje proveri to.
vostezmaj
04-24-2007, 06:03 PM
srbenda-Reci mi jer to sve u boji stampa?Znaci ipak mi preporucujes sve u jednom,mislis da je bolje nego odvojeno?Mislim jeste prakticnije to sve u jednom,manje mesta zauzima,ali koliko je to sigurno "all in one" E da i reci mi koja je to marka?
p.s.Cenio bi i misljenja drugih ljudi,da vidimo ko sa cim najvise ima iskustva,i sta preporucujete.Tebi srbendo hvala puno.
GeNiUsX
04-24-2007, 06:23 PM
brate ja imam isto lexmark z612 i za sada me dobro sluzi,a koliko kosta ovo all in one?
vostezmaj
04-24-2007, 06:49 PM
http://phoenix.co.yu/cene/product.php?artID=13253
A sta mislite o ovom modelu?
Hvala unapred!!!
GeNiUsX
04-24-2007, 06:59 PM
super izgleda....samo jel nije mnogo 8.040din?
srbenda
04-24-2007, 07:41 PM
Znaci ja sam ti rekao da koristim hp psc(all in one).Brate nemoj da se cimas da se kao satro nesto kvari.Fora je u tome da imas dva,tj. tri uredjaja u jednom kucistu.Ja skener manje koristim ali super sl;ajaka a kertridz u boji mi je otisao posle 2 godine.sam sam ga punio.Neki lik u 29.novembra preko puta botanicke baste prodaje original hp boje na ml.On ceni kao za dva punjenja u boji i 4 punjenja crne kosta oko 900din,ali to on racuna a ja sa tim punim 3 puta boju i ko zna koliko crni.Iace moji kertridzi su manji po 15ml su,tako da crni ide 15ml a u boji naravno po 5.Kod tog lika dobijes kulturiska spric,boje,rukavicu i uputstvo sta kako radis i ako ides kod njega po boji ne daj da te forta da kupujes sredstvo za ciscenje jer ti ne treba ,ja cistim alkoholom iz apoteke.Kupi slobodno hhp f370 ili f380 neces se pokajati,a i imas i ehhtra online podrsku za hp na oficijalnom sajtu pa cak i na srpskom jeziku.pozz
evo ti brate i link pa biraj do mile volje,ali MOJ SAVET HP.
http://www.pcberza.co.yu/komponente/group.php?id=252
vostezmaj
04-24-2007, 10:11 PM
Srbenda-Prvo da ti se zahvalim na tolikom cinanju oko mog pitanja.E sad izvini sto te smaram,ali ja nesto gledam kod nas u srbiji je uvek bilo "koliko para toliko muzike",pogledao sam ove HP-ove sto si rekao,deluju mi extra,ali nesto im mala cena pa se plasim ovog vec navedenog.Sad se dvoumim samo oko tog HP-a(f380) i ovog cannon-a,ovaj cannon mi nekako lepse izgleda a i cena mu je za skoro 2000din veca,tako da se opet vracam na ono koliko para.....
vbjelic
04-25-2007, 12:57 PM
Nemoj da sumnjas u HP. Oni su ipak sami vrh kvaliteta i proizvodnje. Ne bi trebalo da je losiji od ostalih a o ljepoti nebih da sudim. Po meni nikada i nisu imali nesto smisla za estetiku ali za kvalitet su uvijek bili carevi.
Ja licno nisam zagovornik ovakvih uredjaja (All-in-one). Jednostavno mi se ne svidjaju, ali mislim da ti je za 100E ovo idealna kupovina.
JA da sam na tvom mjestu uzeo bih HP (jest gadan nema sta) ali HP je HP!
srbenda
04-25-2007, 04:51 PM
Srbenda-Prvo da ti se zahvalim na tolikom cinanju oko mog pitanja.E sad izvini sto te smaram,ali ja nesto gledam kod nas u srbiji je uvek bilo "koliko para toliko muzike",pogledao sam ove HP-ove sto si rekao,deluju mi extra,ali nesto im mala cena pa se plasim ovog vec navedenog.Sad se dvoumim samo oko tog HP-a(f380) i ovog cannon-a,ovaj cannon mi nekako lepse izgleda a i cena mu je za skoro 2000din veca,tako da se opet vracam na ono koliko para.....
Brate ne znam sta da ti kazem ja sam prezadovoljan hp-om dok cujem sa druge strane u vezi canona da mnogo trosi boju, a za hp kertridz u boji npr kosta od 1500-2000din tako da uzmi ti hp i odmah jos jedan kertridz za tu razilu u ceni sa canon-om. Bs procesor ti je glavni distributer i hp partner pa vidi kod njih da li imaju neku maloprodaju sigurno je jos jeftinije, a po ceni nemoj da sudis. Mozda je to hp-ova kampanja samo oni su se extra proslavili kvalitetom stampaca do sada tako da ovim samo ubijaju ostale proizvodjace koji su se pojavili u poslednje vreme. A i ako ti bude trebao nedaj boze servis za hp stampac u bs procesoru rade najkvalitetnije i extra jeftino i to maximalno za 24h. Uzmi hp i ne razmisljaj se vise, odnos cena- kvalitet, bez premca.
vostezmaj
04-25-2007, 09:18 PM
Srbenda,verujem ja sve to sto kazes,i da znas da si me mozda i ubedio,ali,uvek postoji ono ali.Pre ovog lexmarka sam imao HP ov stampac,nesecam se oznake(modela) ali znam da je licio na kutiju za hleb :doh: ,i da mi se posle godinu dana pokvario sam od sebe.To za boje je tacno,nikada ga nisam dopunjavao,extra je stampao,a nije trosio puno.Sobzirom da mi auto trosi 10litara benzina i 1litar ulja,to sa velikom potrosnjom mi nebi tesko palo :smile2: :uglyhammer: Inace procitao sam mnogo o ovom modelu cannona,i video da ima extra performanse:stampa u boji,fotokopira u boji,skenira,ima citac kartica,max rezolucija stampe mu je 4800*1200(cinimi se) i moze da stampa na foto papiru,pa se zato dvoumim.
Sve u svemu HVALA puno,razmislicu jos malo
p.s. nasao sam ovaj cannon i za 7700din.
srbenda
04-25-2007, 10:28 PM
brate to sve radi i moj HP psc1315, a za rezoluciju nemam ti ja pojma samo znam da je rezolucija za a4 300dpi sta god to znacilo :) evo sad sam nasao na netu rezolucija je 600 x 2400 ,znaci taj je duplo jaci.Ne znam brate sta da ti kazem,ja sam mojim prezadovoljan a svaki dan stampam podsetnike za posao minimum 10 strana.Jbg vojska nema zezanja :D
vostezmaj
04-25-2007, 10:40 PM
Sve u svemu Hvala ti puno Srbenda,ali ipak cu uzeti ovaj cannon,pa valjda se necu razocarati(daj boze) Eto malo da rizikujem.Jedino sto sam dobio informaciju za te all in one da lexmark nevalja nista,tako da mi je i to malo vise olaksalo.
Hvala puno!!!
srbenda
04-25-2007, 10:52 PM
ajde brate sa srecom, pa javi kako sluzi.
vostezmaj
05-03-2007, 10:46 PM
Ljudi evo danas sam napokon kupio ono sto sam trazio.Doduse doslo je do male zabune izmedju mene i caleta,ali nema veze.Naime ja sam mislio da idem sledece nedelje da kupim cannon mp180,i tako je trebalo da bude,ali moj tata je hteo mene da iznenadi i da mi kupi sto pre,i kupio je danas,ali je kupio mp160,misleci da je to ono sto sam hteo.On je video samo sliku tog cannon-a,i posto su ova dva modela puno slicna,on je pomislio da je to to,i nije ni gledao oznaku :banghead2: :banghead: Ali dobro,nema veze,oba su ista sto se tice kvaliteta stampanja i skeniranja,samo ovaj mp180 ima citac kartica i malo veci display,tako da nije puno strasno,sa obzirom da sam dao 2000din manje za ovaj mp160.
Hvala jos jednom svima koji su mi pomogli.
Evo i slike,cisto da vidite razliku:
MP160
http://www.fotorola.com/uploads/fa846cbf9f.jpg (http://www.fotorola.com/) MP180 http://www.fotorola.com/uploads/c08d83d5f0.jpg (http://www.fotorola.com/)
GeNiUsX
05-03-2007, 10:53 PM
cestitam i da te sluzi...dobar izbor!
vostezmaj
05-04-2007, 12:02 PM
Hvala pablo!!!
termich
05-04-2007, 05:12 PM
nice :) :goldcup: :cheers:
srbenda
05-05-2007, 01:03 AM
e brate sad ti ostaje da testiras pa javljaj kako sluzi!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.