PDA

View Full Version : OPM II and CA-70

RankoK
08-18-2007, 01:15 AM
Kao sto u naslovu kaze, pokusavam da povezem racunar i moj N70 sa CA-70 i OPM v2.1.2.0.30 for Symbian ali nikako mi ne ide...

Da li uopste moze? ili mora DKU-2/DKU-5?

googlao sam dosta ali nista ne uspevam da pronadjem...

sem ovoga:

"For the phone Nokia 6111 we support the the DKU-2/CA-53 cable.
But please try to do the following:
USB cable:
1. If your data cable is USB, you should install virtual COM port emulation driver BEFORE you plug the cable in the PC.
2. You should set the value of COM port transfer rate at 115200 bit/s in 'Start'-> 'settings' -> 'control panel'-> 'system'-> 'hardware'-> 'device manager'-> 'ports COM & LPT'-> a right click at the port needed-> 'Properties'-> 'Port parameters'-> 'speed/ rate' (for WindowsXP 'Start'-> 'control panel'-> 'switch to classic view'-> 'system'-> 'hardware'-> 'device manager'-> 'ports COM & LPT'-> a right click at the port needed-> 'Properties'-> 'Port parameters'-> 'speed'/ 'rate');
3. Only one connection type can be chosen in our program in 'tools'-> 'options'-> 'connection and common'-> connection.
press 'add port' button, choose the right port configured for the cable connectivity and in the column opposite to it choose the connection type 'DLR-3/DLR-3p'.
4. If you have Nokia Connection Manager installed in your PC, you should deselect cable connectivity in it to avoid interference just before you connect the phone to our program."

ali pronalazim samo modem N70, a to nije to, zar ne?

moze li help?:cry:

Lomnica_city
08-24-2007, 12:42 AM
Instaliraj drajver sa Nokia sajta za taj kabal i probaj onda,moraju da postoje drajveri za njega u kompu,to je neko moje iskustvo!BTW,gde nadje CA-70 kabal,to je jedini Nokia kabal koji moze da puni telefon preko kompa!
Pozdrav :cool:

RankoK
08-24-2007, 06:20 PM
Pa pazi, instalirani su driveri, cim PC Suite radi ko Dexa... Nasao sam kablic u generalnom zastupnistvu Nokie ovde u BG-u...jeste da mu je cena paprena(mislim bilo kom orginal kablicu bilo da je dku-2 ili dku-5) ali nekako povucen praksom od mog druga sto je sprzio sa nekim aftermarket kablicem telefon rekao sam sebi neka, bolje malo vise nego mnogo vise... sto se tice funkcije usb punjenja ok, je samo kao sto pise u uputstvu, smanjuje vek trajanja baterije, posto puni sa manjom strujom a vecim naponom...