PDA

View Full Version : Sectiunea pentru discutii generale

violonist85
05-13-2008, 09:55 AM
Salut.
Am deskis threadul asta pentru cei care vor sa discute subiecte legate d piata de tel mobila sau alte subiecte legate d tel mobile ..

violonist85
05-13-2008, 02:46 PM
Oare un nokia N95 tot 29 de milioane o ramas la noi in tara asta?..Ma duc sa imi iau si eu 10 Bucati ca am vazut in state ca e doar 300 euro!:)))
madaline,din cate stiu eu,n95 si n95 8gb s-au ieftinit destul d mult in ultima vreme.De exemplu,n95 clasic a ajuns undeva pe la 16-17 mil,iar n95 8gb pe la 20-22 mil. Pentru tel ieftine,uita-te si aici (http://www.dm.ro).

diabolick_superior
05-13-2008, 04:32 PM
Da..e adevarat ca s-au mai ieftinit ..nu cu mult ..dar incep sa scada preturile putin cate putin...Cand s-a deschis fabrica Nokia in tara noastra mi-am zis terminalele nokia vor avea pretul cel putin mai mare cu 19% adica tva-ul,dar nu mai mult de 25 % din pretul fabricii...insa ...cu toate aceste ,la noi in tara ...la telefoanele mobile si la electronice in general platim pretul aproape dublu...

Cum spuneai tu..sa zicem ca N95 8 Gb este 20 milioane,de curand am vazut ca si Iphone este la acelasi pret,la fel si SE w960 ....in fine
Consideram ca nu avem un salariu prea mare,decat minimul pe economie.....se merita sa muncesc aproape 3 luni de zile sa imi iau un telefon la asemenea pret "rotunjit" de distribuitor dat fiind faptul ca SE w960 ar trebui sa fie cam 270euro?

VOi ce ati face? Ati cumpara din tara un telefon sau preferati sa primiti unul de afara?

violonist85
05-13-2008, 06:10 PM
Pai ar fi argumente si pro si contra.
Dak iei din afara,poti gasi un tel la un pret f bun dar cu garantia din tara respectiva,ceea c inseamna k dak,doamne fereste,ai probleme cu el,nu ti-l repara nimeni aici decat contra cost.Pe d alta parte,dak il iei d aici,platesti mai mult dar ai garantia d aici si nu mai platesti transportul(in caz k faci comanda si nu t duci sa-l iei personal).

Si dak tot ai adus vb de atatea ori d apple iphone,sa stii k eu unul nu mi l-as cumpara.
De ce? Pentru k in afara d grafica super tare si interfata oferita d sistemul d operare osx,nu prea stie sa faca multe,si,oricum,nu mai multe decat un Nokia la acelasi pret.
Gandeste-te k nu are mms,nu are 3G,nu are camera video(ci doar foto) si nu permite apeluri video.Pentru motivele d mai sus,eu nu mi-as lua iphone.
In schimb,varianta lui w960 nu e rea,cu exceptia camerei care are un lag destul d enervant.
Concluzia,ia-ti frate NOKIA! Sunt cele mai tari tel d p piata mondiala.

ciprianxl
05-14-2008, 12:51 AM
Parerea mea este ca atunci cand va aparea pe piata S60 Touch.. vor pica preturile la telefoane!N95 cred ca va deveni JunkPhone!Exemplu Nokia 6230i... cand a aparut a costat cat este un N95 acum.. dar cum a avansat tehnologia si au iesit pe piata telefoane cu versiuni mai noi si mai stabile de Symbian.. cum a scazut pretul lor.. oicum.. 6230i s-a tinut destul de bine pe piata..si cred ca si acum mai este in magazine!
Nu stim ce ne asteapta viitorul.. pe moment iti iei telefon de 20 milioane... peste jumatate de an..iti bagi unghia in gat ca s-a injumatatit pretul! Si nu e vorba numai de telefoane..

diabolick_superior
05-14-2008, 09:07 AM
Da ..6230i a fost primul meu telefon cu camera....pana atunci spuneam ca ce imi trebuie mie camera..ce ?.,.n-am aparat foto?..dar la acea vreme aveam Ngage qd si ma dispera ca ...ce e drept ..nici nu stiam prea multe despre Symbian,dar avea cauciucul ala care se dezlipea..si l-am dat la schimb pe 6230i...pot spune ca e cel mai reusit telefon poate chiar "bussines" de la nokia,si in prezent are un pret destul de mare la noi...ultima oara il vazusem la vreo 6milioane...da da...si are de toate...:)

Cu iphone sunt de acord in totalitate...este aiurea tare...si e si cam mare...mi se pare ca ajunge din urma un PSP:)

Acum..in momentul de fata..ca stiu ce poate face un symbian...nu mi-as dori nici un alt telefon fara acest system....poate sa fie el si De la Prada,de la GIO A,de la Kent...sa fie suflat cu aur sau sa aiba cristale svarovski....Ma intristez cand vad pe unu ca pune pret pe asta!

violonist85
05-14-2008, 10:26 AM
Da ..6230i a fost primul meu telefon cu camera....pana atunci spuneam ca ce imi trebuie mie camera..ce ?.,.n-am aparat foto?..dar la acea vreme aveam Ngage qd si ma dispera ca ...ce e drept ..nici nu stiam prea multe despre Symbian,dar avea cauciucul ala care se dezlipea..si l-am dat la schimb pe 6230i...pot spune ca e cel mai reusit telefon poate chiar "bussines" de la nokia,si in prezent are un pret destul de mare la noi...ultima oara il vazusem la vreo 6milioane...da da...si are de toate...:)

Cu iphone sunt de acord in totalitate...este aiurea tare...si e si cam mare...mi se pare ca ajunge din urma un PSP:)

Acum..in momentul de fata..ca stiu ce poate face un symbian...nu mi-as dori nici un alt telefon fara acest system....poate sa fie el si De la Prada,de la GIO A,de la Kent...sa fie suflat cu aur sau sa aiba cristale svarovski....Ma intristez cand vad pe unu ca pune pret pe asta!

ma,nu stiu ce sa zic de 6230i... e ok dar ganditi-va ca e doar s40v3,nu s60. in plus,cu toate ca rezolutia ecranului e foarte buna(208x208 pxls),ecranul ca dimensiuni e destul de mic comparativ cu unul al unui tel de serie 60. si,neajunsurile ies la iveala atunci cand vrei sa vezi si tu un film(poate nu integral,dar macar un videoclip) si nu prea ai pe ce...

mie mi-au placut intotdeauna telefoanele(sau electronicele in general) cu afisaj mare,si din acest punct de vedere,eu consider dimensiunile ecranului la iphone ca fiind perfect satisfacatoare pentru gustul meu; in schimb nu pot sa trec peste neajunsurile de ordin tehnic :(

si apropos de ce zicea madalin,e trist pentru noi( maniacii tehnologiei) sa vdm cum unu' sau altu' cu bani isi iau tel bengos numai pentru ca are si mai stiu eu ce VIP sau doar pentru ca arata bine. dar,ganditi-va ca asa cum pe noi ne pasioneaza tel mobile si vrem ca device-ul din buzunar sa faca cat mai multe(eventual si cartofi pai), pe altii ii intereseaza cu totul si cu totul altceva si nu-si iau tel cu multe functii pentru ca o sa le foloseasca vreodata; nu,isi iau tel cu multe functii pentru ca vor sa il etaleze si sa se dea "rotunzi" in fata altora,dar intreaba-i ce stie sa faca tel pe care tocmai l-au luat si ,daca esti norocos si nu te injura, o sa te fixeze cu o privire tampa si o sa dea eventual din umeri in semn de nu stiu..

nu de putine ori,si din nefericire chiar in magazine de la care aveam pretentii la mai multe cunostinte de IT, am intalnit angajati care habar n-au ce au expus in vitrina,nu stiu daca tel pe care le comercializeaza suporta standardul wap(deja arhicunoscut,dar se pare ca nu si pentru ei) si nici macar ce inseamna wap pe litere(asta mi s-a intamplat la Zapp).

la o alta reprezentanta a unui operator de tel mobila cu pretentii m-am confruntat cu o alta minunatie de neacceptat pentru un angajat intr-un magazin de specialitate: eram in criza de timp si vroiam doar sa stiu ce tel cu sistem de operare Symbian v3 au in momentul respectiv. tipa cu care am vb a zis ca nu stie si s-a dus sa intrebe un tip.s-a intors cu raspunsul : "E51,E61" si alte cateva. zic "bun,da' E50?"(ca il vazusem expus in raft). la care ea foarte dezinvolta: "da' E50 nu are Symbian.".. Zic:" doamna,are Symbian v3,ce naiba!doar l-am avut in mana" .ea o tinea pe-a ei sus si tare moment in care i-am zis sa intre pe w**.gsmarena.com.dupa ce a intrat la E50,cica: "da' aici scrie ca are os9.1,nu Symbian v3. e acelasi lucru?" looooooooooooooooooooooooooooooooooooool

sper ca v-a amuzat asta.

o alta faza tare mi s-a intamplat la un partener vodafone din cartier.
de data asta intrasem sa testez si eu un pic N82(pe care eu il consider la fel de tare ca si N95 dar un pic mai ieftin si mai compact).
asa.. trecand peste faptul ca inca de la intrare m-a luat in primire o tipa blonda care m-a intrebat daca ma poate ajuta cu ceva si in momentul in care am intrebat-o daca au cumva n82,m-a pasat la colegu' "ca el stie mai bine", il intreb pe "colegul" daca au N82.din fericire aveau,si nu era doar o macheta.dar ce folos? ca nu avea baterie.(initial crezusem ca e consumata)

si zic:"nu va suparati ,bateria e consumata la acest tel,as putea sa testez altul?"
la care el: "nu,noi nu expunem telefoanele cu baterie cu tot".
eu: "pai ok dar atunci cum as putea sa vad si eu cum se misca prin meniu(avand in vedere ca este un terminal s60) si alte chestii de genu'"
el: "pai daca vreti,cumparati unul si-i faceti proba"
eu (evident nemultumit de raspuns):" mda, in alta ordine de idei,n-o sa cumpar niciodata un telefon daca nu stiu ce face si nu pot sa vad cum reactioneaza in meniu"

nu stiu cum o sa aiba ei vanzare in felul asta da' in fine... revenind la ce zicea madalin: "n-ai cu cine,ma..!"

diabolick_superior
05-14-2008, 12:43 PM
Stiu...treaba asta cu vanzatorii de ocazie....am patit-o si eu chiar la orange shop cand mi-am luat n70 acu 1 an....intru la ei..tot asa...vine o tipa foarte buna dar pe care o trada Mintea...si ma intreaba..cam ce as vrea,ce as dori sa faca,sa arate..in ce bani...eu din prima iam zis Symbian 176*208 la ecran sa aiba min 10 mb /ram liber in orice aplicatie...ea...se uita la mine drept...si a inceput..uite asta are camera foto de 2mp,3g...alea alea..si iam xis..domnisoara ceva cu symbian.....si....a murmurat ea ceva acolo....si ma lasatmasca acolo....da la mine nu a mai venit nimeni sa ma intrebe alceva....am ales 70 si am plecat acasa:(

pacat de fetisoarele alea ca sunt numai una si una de frumoase....da in schimb..nu le ajuta capul...sau....si-au ratat cariera.....

violonist85
05-14-2008, 01:29 PM
Ai ales bine!N70 e un tel bun.Acum,la aproape acelasi pret,dar cu un procesor d 369 mhz(in loc d 220) ,wifi,camera d 2mpxl si ceva mai mult RAM,poti sa-ti iei un e51.Sau poti sa strangi banutzi si sa-ti iei un n82.

diabolick_superior
05-14-2008, 01:55 PM
Nu stiu de ce..dar E-urile nu imi prea plac asa mult ..e60 parca e glisant...ala imi place..dar eu as prefera N80 ...e prea frumuselll...oricum...pe 6 iunie primesc un telefon din anglia...sper sa fie N80!:))

oricum..sincer sa fiu ...mi se pare ca n70,6630,6681 se misca foarte repede prin meniu cu card de 1 gb..nu stiu cum merge N95 cu 8 gb....:))

ma gandesc...oare de ce nu baga astia o memorie pe disc la telefoane..cum e un Hdd...sau cum sunt ipdurile alea de 30 gb..:)) ar fi tare frumos ..si sa ai si un ecran de de macar 320*240 :)....

violonist85
05-14-2008, 04:02 PM
Pai...N95 8gb nu are card.In plus,dak t gandesti la n91 au incercat kiar si varianta unui hdd doar k nu a fost kiar atat d apreciat datorita timpului mare d raspuns si al riscului ridicat de a se strica in caz de impact violent.
De asemeni,nu toti au nevoie d o memorie atat d mare ca cea a lui n95 8gb sau n91 8gb.Unii se multumesc si cu mai putin dak asta implica un pret mai mic la achizitionare.Din acest motiv,inca mai sunt comercializate,tel cu memorie "detasabila".
Dak iti plac slider-ele,n80 poate fi de asemeni o alegere buna.

ciprianxl
05-14-2008, 04:40 PM
In momentul asta am N70.. dar urmatorul meu telefon..clar va fii N80,chiar daca se aud unele zvonuri in legatura cu bateria de o zi si panglica "subtire" ... trebuie sa-mi fac damblaua...nu?Dupa mine..sa ai wifi este chiar calumea... un Miniopera...ceva..si te-ai scos intr-un hotspot!

diabolick_superior
05-14-2008, 06:26 PM
Sincer si mie mi s-a pus pata pe N80...am manevrat putin un n80 si am fost destul de multumit,acum..despre detalii nu prea stiu nimic...pana nu o sa fie al meu nu pot sa spun mai multe..in schimb...veste buna ...HTC l-am luat azi de la service,am dat doar 30 ron,si acum ma uit putin prin meniu...nu sunt cine stie ce surprins de nimic....ma dispera iconitele..parca sunt de la motorola:))...

Pana maine dimineata o sa vad eu mai bine ce poate sa faca...

violonist85
05-14-2008, 06:46 PM
Pai ia-ti niste teme dak nu-ti plac iconitele...

ciprianxl
05-26-2008, 03:21 PM
Se pare ca forum-ul nostru a fost creat degeaba :(

diabolick_superior
05-26-2008, 03:59 PM
cam asa ceva sa stii...

ciprianxl
05-26-2008, 07:21 PM
Macar hai sa vorbim de ceva..
Voi ce parere aveti de viitorul Nokia Morph?

diabolick_superior
05-26-2008, 08:09 PM
imi place ...foarte mult..dar sunt sigur ca daca o sa raman mult in Romania nu o sa a nici o sansa sa imi iau unul de ala..poate ca hotii de la noi o sa il scoata pe la 10000 de euro...cine stie..daca au scos ei v3 la 700 euro...

Oricum..e belea

violonist85
05-27-2008, 12:01 AM
super tare ideea... am cerut si eu ajutor si nu mi-a raspuns nimeni.

RottenKid
05-27-2008, 03:44 AM
Parerea mea,Nokia de ceva vreme nu mai ce a fost.Un telefon symbian mai stabil e un sony ericsson iar un telefon cu adevarat e un PPC.Eu personal am un N70 de vreo 2 ani si ceva care s-a si stricat odata,stand asa oprit pe birou si care mi se pare ca e unul dintre esecurile de la Nokia.Mai am un SE W950i care e foarte ok singurul dezavantaj fiind lipsa camerei si dial jog-ul care se uzeaza repede (dupa 1 an deja face faze).Si ultimul telefon ce l-am achizitionat e un HTC P3600 cu gps intern caruia nu imi place meniul mai deloc dar e un laptop in buzunar.E mai mult decat ok HTC-ul.Pe de alta parte un telefon care l-as purta cu mandrie in locul HTC ar fi iPhone,dar e cam saracut in aplicatii,nu are bluetooth,nu video,nu MMS,etc.Asta e scurta mea opinie despre cateva dintre telefoanele care se utilizeaza in momentul acesta.

diabolick_superior
05-27-2008, 09:32 AM
Doar in privinta HTC-ului sunt de acord..mai ales ca se gaseste la un pret rezonabil....are si wifi si..cum sunt foarte multe Hotspoturi.....sunt multumit ..foarte multumit..aiurea e ca aplicatiile sunt putine si nu prea inteleginet facut....sunt prea complicate si te pierzi in butoane...raman la parerea ca ca tot symbian s60 v2 este ccel mai reusit...

violonist85
05-28-2008, 01:23 AM
Parerea mea,Nokia de ceva vreme nu mai ce a fost.Un telefon symbian mai stabil e un sony ericsson iar un telefon cu adevarat e un PPC.Eu personal am un N70 de vreo 2 ani si ceva care s-a si stricat odata,stand asa oprit pe birou si care mi se pare ca e unul dintre esecurile de la Nokia.Mai am un SE W950i care e foarte ok singurul dezavantaj fiind lipsa camerei si dial jog-ul care se uzeaza repede (dupa 1 an deja face faze).Si ultimul telefon ce l-am achizitionat e un HTC P3600 cu gps intern caruia nu imi place meniul mai deloc dar e un laptop in buzunar.E mai mult decat ok HTC-ul.Pe de alta parte un telefon care l-as purta cu mandrie in locul HTC ar fi iPhone,dar e cam saracut in aplicatii,nu are bluetooth,nu video,nu MMS,etc.Asta e scurta mea opinie despre cateva dintre telefoanele care se utilizeaza in momentul acesta.

eu n-as zice ca nokia nu mai e ce a fost,ba din contra,mi se pare ca a evoluat foarte bine,dovada ca inca sunt lideri pe piata terminalelor mobile.

Symbianul de la SE mi-a dat intotdeauna dureri de cap pentru ca niciodata nu gaseam comanda de care aveam nevoie in locul in care ma asteptam s-o gasesc. mi se pare incalcit meniul(ca si cand te-ai scarpina cu mana dreapta la urechea stanga in loc sa folosesti mana stanga).

in schimb ,in ceea ce priveste HTC-urile,sunt intr-adevar niste gadgeturi foarte reusite,cu calitati,dar si cu defecte.
spre exemplu,nu poti sa folosesti apn-ul de wap ca sa vezi pagini www pentru ca,in cel mai fericit caz,o sa se conecteze in mod automat tot cu apn internet.

insa n-as spune ca S60v2 sunt "the top of the top",pentru ca sistemul de operare e foarte lent,comparativ cu s60v3-urile. are si S60v3-ul calitatile si defectele lui.

o mare calitate ar fi ca este mult mai rapid(e adevarat ca si suportul hardware a fost imbunatatit).
un mare si enervant defect e ca aproape toate aplicatiile trebuie "semnate" ca sa poata fi instalate,si intrucat symbiansigned nu mai da certificate oricui....e cam nasoala treaba.

diabolick_superior
05-28-2008, 10:02 AM
avand in vedere ultimele tale cuvinte....sper ca ai inteles de ce in momentul de fata prefere un s60 2nd in loc de s60 3rd....asta e doar parerea mea....oricum sunt telefoane din a 2-a generatie care merg aroape perfect....am impresia ca ultimul..si cel mai evoluat telefon de la nookia cu 2nd este chiar n70....???

violonist85
05-28-2008, 12:20 PM
da,asa si e... :) nokia s60v2.8 (os8.1a) are 2 modele : N70(ME) si N72.si cam aici se opreste s60v2-ul.dupa asta a aparut s60v3.

diabolick_superior
05-28-2008, 01:02 PM
ba..nu am avut parte de HTC-ul ala....imi e o ciuda.....da o sa imi iau in s710 ca e frumushel si ala...la ce pret stiti voi ca este..ca eu ...aici la iasi....il gasesc la 280euro!!!Eu vreau mai mocaciune1:))

violonist85
05-28-2008, 01:09 PM
as vrea sa stiu daca va mai intereseaza threadul cu "aplicatii must have" pentru ca daca nu,o sa-l sterg.n-are rost sa tin threadul deschis daca nu posteaza nimeni in el.deci,as vrea sa stiu parerea voastra,si inspecial,a lui eroticaxp,pentru ca a fost singurul care a scris ceva in threadul ala.

diabolick_superior
05-28-2008, 01:31 PM
Pai..sincer eu nu vad pe nimeni care sa posteze aici..doar noi doi si inca trei:))....dar daca vreti.....putem pune mana de la mana..si sa postam in ordine toate aplicatiile pe care le avem si care merg,,dar numai sub forma de poze si de linkuri externe pentru a evita punerea unor aplicatii care au mai fost postate in alte locuri din forumul..asta...

ceva de genu

- NUme aplicatie

- POza
- Descriere
- link

cate 5 aplicatii pe fiecare reply to thread sau mai putine!

violonist85
05-28-2008, 08:08 PM
pai,madaline,chestia cu linkurile externe nu e o idee asa buna pentru ca,in cazul in care postezi un link catre un alt forum de genul asta,tu o sa-ti iei ban,iar postul tau(sau doar linkul) o sa fie sters.astea-s regulile!

eu vroiam chiar mai putin de atat ca sa nu trebuiasca sa cautati screenshoturi pentru fiecare aplicatie in parte. eu vroiam doar un thread in care fiecare user sa posteze doar numele(si eventual si versiunile) aplicatiilor pe care le considera el utile. si incaz ca acea aplicatie nu exista deja pe forum,se poate aranja si se poate uploada pe forum pentru binele tuturor.

dupa cum probabil ati observat,am sters threadul cu jocuri must have pentru ca nu a postat absolut nimeni in el.

nu e nicio suparare dar,va rog,veniti cu idei. poate voua o sa vi se para unele stupide sau lipsite de finalitate,dar lucrul asta se decide cel mai bine in comun.in plus,va anunt pe aceasta cale ca avem tot suportul moderatorilor.:) eu deocamdata sunt dezamagit de raspunsul vostru la threadurile de aplicatii si jocuri must have.sincer ma asteptam sa fie mult mai multe raspunsuri.

as deschide un nou thread cu "cereri de jocuri sau aplicatii" in caz ca ati vazut la cineva sau undeva un joc si vreti sa-l aveti.

in alta ordine de idei,va transmit ca exista si un "frate geaman" al acestui forum care raspunde la adresa www.******.com si care contine o groaza de jocuri si programe pentru pc. o sa ma uit si eu si daca vad ceva interesant,o sa pun aici linkul de download.

trebuie doar sa vrem.

diabolick_superior
05-28-2008, 08:18 PM
"ma refeream la linkuri spre fisiere incarcate de noi...cum ar fi cele de pe fileshare.ro,rapidshare...nu link catre alt forum sau adresa:uglyhammer::hit:

edited:
daca se poate asa cum am spus eu...sa stii ca si in seara asta pot pune zeci de programe minunate!"diabolick_superior

da,sigur ca se poate cu conditia sa nu mai postezi de doua ori daca nu a raspuns nimeni intre timp.:)se considera spam! din acest motiv,postul tau a fost editat astfel incat sa nu pierzi ce ai scris si sa nu faci nici spamming. dar pe viitor,te rog mult,incearca sa ai grija si la chestiile astea,ok?

edited by violonist85

ciuleandra
05-28-2008, 08:41 PM
salutare si bine v-am gasit! romani si pe dotsis ;))

in legatura cu discutia voastra: sunt nou in domeniul symbian, are frate-meu un e51 de care-mi place si mie, se misca repede, are wifi si , cel mai important deschide fisiere de pe youtube! [mobitubia si emtube]

imi scosei si eu azi certificat la el, ca tot omu, sa pot sa pun ce vreau pe el :) de fapt, numa pentru un dictionar oxford.

nu am butonat mult s60v2, dar mi s-a parut lent fata de v3. bine, ca si procesoarele si memoriile suntmai vechi, si e51-le are proc de 300mhz. imi place telefonul, smartphone de fapt, dar vreau ceva mai mare
adica ecranul mai mare. browserul, cu acel cursor e super-rapid. am incercat si miniopera pe el dar nu-mi place.

foarte util symbian, dar cred ca wm6 aduce, pe langa putere de calcul si ceva mai multa libertate.

intrebarea mea e: ce gasesc in romania, PDA cu winmobile si wifi, pe la vreo 10-12 mil cu wifi si ecran de minim 3.5? GPS nu ma intereseaza, chiar de loc, telefon ar fi ok daca ar avea.

diabolick_superior
05-28-2008, 08:59 PM
iti recomand cu placere un HTC v7505 say s701 ,micut,finutz,porcesorul cam mic..d anu are importanta

violonist85
05-28-2008, 09:07 PM
pai HTC-urile sunt cele mai bune daca vrei ceva cu WindowsMobile.un bun prieten de-al meu si-a luat ceva de genul asta (un HTC Tytn I) la vreo 8-9 mil,daca nu ma insel (la mana a doua ce-i drept).

DAR a revenit la Nokia,si mai exact la E51, pentru ca a avut probleme mari cu display-ul.
asa ca mare grija cand iti achizitionezi un telefon cu touchscreen pentru ca marea parte din comenzi sunt preluate de ecran si daca se intampla ceva cu el,telefonul devine aproape inutilizabil si reparatia costa foarte mult!

eu iti recomand din tot sufletul Nokia,chiar daca,deocamdata, nu au decat un singur model cu touchscreen. in curand o sa apara s60 Touch si acest lucru n-o sa mai fie un impediment in achizitionarea unui Nokia in locul unui HTC.

in plus,daca ai citit fiecare post de pana acum,ai vazut ca la un moment dat am scris ceva despre utilizarea apn-ului de wap (Acces Point Name) in deschiderea anumitor pagini de internet cu www in fata... mai exact ca nu poti sa vezi o pagina cu www folosind apn wap pe un telefon cu Windows Mobile.in schimb poti s-o faci cu usurinta pe un telefon de serie 60,chiar si pe s60 UIQ.

daca vrei neaparat ceva cu ecran mare si tactil,poti sa incerci P1i de la SonyEricsson.

si daca tot ai intrat in clubul romanilor de pe dotsis,te salut cu ocazia asta si te rog,treci si pe la threadul cu "cateva cuvinte despre voi" si scrie si tu cate ceva despre tine ,cam in genul celor scrise de ceilalti...:)multumesc!

RottenKid
05-29-2008, 02:18 AM
Spunea cineva undeva mai sus ca Nokia sunt totusi cele mai bune si o confirma si faptul ca sunt lideri in vanzari.Parerea mea ca una e sa vinzi cel mai mult si alta e sa vinzi ce e mai bun.Am fost fan Nokia pana acu vreun an si eram super convins ca Nokia e repreaentantul de varf al terminalelor mobile.Apoi am descoperit esecurile din ce in ce mai dese.N70 eu si cativa cunoscuti am avut probleme cu el,N95 l-au scos cu GPS dar numai cu harta lor de la Nokia se putea folosi pe cand alte firme demult aveau opiunea pentru a instala un TomTom,Route66 sau IGO.Symbianul de pe nokia se misca destul de greu raportat cu un UIQ3 sau un WM.De-abia acum au scos un model cu touchscreen.Nokia e o marca care ar fi putut revolutiona lumea telefoniei mobile in adevaratul sens al cuvantului dar probabil din dorinta de a avea cat mai multe vanzari au neglijat multe altele (calitate.fiabilitate,pret).Cand am avut primul N70 in mana credeam ca visez dar incet incet mi-au trecut prin mana destule telefoane mobile cu adevarat de calitate si mi-am dat seama ca Nokia nu mai e ce a fost.N70 il cumparasem imediat ce aparuse de la cineva care il luase pe abonament si m-a costat aprox.300 euro.Tot recent aparut am luat si W950 nou din magazin necodat,fara nici un fel de contract cu doar 199 euro.Nokia castiga ca avea camera iar SE ca avea 4 GB interni.Amandoua symbian,3G,etc.Apoi au inceput sa apara E90,N82,N76 si nu mai retin care dar toate la niste preturi de tremuram langa vitrina.Si cand vad ca pot achizitiona in curand un HTC Diamond la 600 euro ma intreb de ce as da 500 pe un N95 ? Nici nu se compara unul cu celalalt.Nokia de-abia va avea 2 modele de touchscreen,iar HTC Diamond e precum iPhone cu touchscren pe sticla.Superb.Cam astea ar fi unele din opiniile mele despre Nokia care nu l-as da pe un Samsung,Motorola,Siemens,LG sau alta marca care mai produce pe langa telefoane si masini de spalat,dar as prefera oricand un SE echivalent sau un WM.

diabolick_superior
05-29-2008, 08:39 AM
e adevarat....nokia ar fi revolutionat piata telef mobile....insa nokia....a capatat un nume,are o anumita credibilitate cand spune ca aparatele lor sunt cele mai bune...a capatat un public impresionat....
EI...cam asta e problema la nokia....tot timpul cand au scos aparate pe piata si au avut succes din oarece motive...ei nu au privit inainte....ci doar au cautat sa imbunatateasca modelul anterior...prin schimbarea carcasei,prin chichite de astea mici...de exemplu 6600- a fost urmat imediat de 6620 dupa care acelasi lucru l-au pus pe Panasonic X700,apoi a aparut 6630 sau in cazul 6230 dupa care a aparut 6230i

Nokia nu a riscat sa piarda piata mobilelor iesind in evidenta cu ceva care sa nu prinda la public,sa nu aibe rezistanta in timp si la factorii de umiditate,impact,caldura etc...ca iti spun eu..la un touck screen in soare si dupa doua ore umbla pe el....

AU stiut ce vor sa faca,s-au mobilizat perfect,fiecare venea cu idei noi dar care se aplicau pe platforme mai vechi....abia acum ...s-a mai dat mana libera la nokia si au inceput sa faca telefoane cu forme mai sinistre si poate nu la fel de testate....dar pana la inceputul lui 2007 au fost seriosi....acum,,nu mai stiu...nu mai are nimeni cine sa ii controleze,au ajuns si la standardele de la noi din tara...poate din cauza asta..oricum...ce am vazut...la fabrica nokia din romania se fac doar nokia 1100,1110,1112...prostii de astea.....:strain::joker::cheers::asskicking:

violonist85
05-29-2008, 08:48 AM
Spunea cineva undeva mai sus ca Nokia sunt totusi cele mai bune si o confirma si faptul ca sunt lideri in vanzari.Parerea mea ca una e sa vinzi cel mai mult si alta e sa vinzi ce e mai bun.Am fost fan Nokia pana acu vreun an si eram super convins ca Nokia e repreaentantul de varf al terminalelor mobile.Apoi am descoperit esecurile din ce in ce mai dese.N70 eu si cativa cunoscuti am avut probleme cu el,N95 l-au scos cu GPS dar numai cu harta lor de la Nokia se putea folosi pe cand alte firme demult aveau opiunea pentru a instala un TomTom,Route66 sau IGO.Symbianul de pe nokia se misca destul de greu raportat cu un UIQ3 sau un WM.De-abia acum au scos un model cu touchscreen.Nokia e o marca care ar fi putut revolutiona lumea telefoniei mobile in adevaratul sens al cuvantului dar probabil din dorinta de a avea cat mai multe vanzari au neglijat multe altele (calitate.fiabilitate,pret).Cand am avut primul N70 in mana credeam ca visez dar incet incet mi-au trecut prin mana destule telefoane mobile cu adevarat de calitate si mi-am dat seama ca Nokia nu mai e ce a fost.N70 il cumparasem imediat ce aparuse de la cineva care il luase pe abonament si m-a costat aprox.300 euro.Tot recent aparut am luat si W950 nou din magazin necodat,fara nici un fel de contract cu doar 199 euro.Nokia castiga ca avea camera iar SE ca avea 4 GB interni.Amandoua symbian,3G,etc.Apoi au inceput sa apara E90,N82,N76 si nu mai retin care dar toate la niste preturi de tremuram langa vitrina.Si cand vad ca pot achizitiona in curand un HTC Diamond la 600 euro ma intreb de ce as da 500 pe un N95 ? Nici nu se compara unul cu celalalt.Nokia de-abia va avea 2 modele de touchscreen,iar HTC Diamond e precum iPhone cu touchscren pe sticla.Superb.Cam astea ar fi unele din opiniile mele despre Nokia care nu l-as da pe un Samsung,Motorola,Siemens,LG sau alta marca care mai produce pe langa telefoane si masini de spalat,dar as prefera oricand un SE echivalent sau un WM.

pai,Nokia sunt lideri pe piata de telefonie mobila,nu doar pentru ca au avut vanzari ci pentru ca produsele pe care le-au comercializat au fost si sunt in continuare de calitate.e adevarat ca au avut si cateva esecuri(exemplu N73) dar spune-mi o firma care n-a avut niciunul!orice sut in posterior e un pas(fortat,ce-i drept) inainte!
eu nu am avut in viata mea probleme cu un Nokia(si mi-au trecut destule prin maini). deci,la capitolul fiabilitate stau bine, la capitolul finisaje stau bine in proportie de 90%, poate raportul calitate /pret nu e intotdeauna echilibrat dar,atata timp cat stii ce cumperi si nu-ti iei un tel doar pentru ca a aparut acum o saptamana,eu zic ca isi face banii.

in plus,am testat P1i de la SE si Nokia N95 8GB,unul cu s60UIQ,celalalt cu s60.
concluzia testului? in continuare Nokia se misca mai repede in meniu si aplicatii.

in ceea ce priveste hartile,daca ai fi citit tot ce am scris,ai fi vazut ca am specificat faptul ca INITIAL nu suporta Tom Tom-uri si alte softuri de genul asta. dar au imbunatatit softul si acum acest lucru este posibil.

si ar mai fi ceva.vad ca ai remarcat in postul meu anterior numai partea care te interesa pe tine.daca ai fi citit mai jos ai fi vazut si dezavantajele achizitionarii unui telefon cu touchscreen.

te rog,daca vrei,treci si pe la threadul cu "cateva cuvinte..." si prezinta-te ca sa socializam mai usor.o zi frumoasa!

UNIXes
05-30-2008, 12:14 AM
Bun,sa ne intelegem.Nu spun ca Nokia e un telefon de 2 lei,ci doar ca in multe puncte este depasit de concurenta.Pana nu demult,poate 1 an si ceva nu cred ca avea rivali,era gen Schumacher la F1 dar de ceva vreme se balangane.Eu cel putin acum 2-3 ani imi cumparam orice alt telefon in afara de Nokia doar daca nu aveam bani destui.In schimb sa imi placa alt model sau sa am impresia ca un Motorola sau mau un Ericsson sau mai stiu eu ce marca,este un telefon mai bun decat Nokia,nu exista.Insa s-au schimbat timpurile se pare si Nokia cum spuneam,nu mai e ceea ce a fost.Face telefoane bune,dar nu la fel de bune ca inainte,iar alte firme de telefonie au iesit pe piata serios,cu niste modele care lasa in spate orice Nokia.In ceea ce priveste faza cu touchscreenul lasat in soare 2 ore,asta nu are nici o relevanta.Ca orice telefon,trebuie pastrat si folosit in anumite conditii iar partea cu caldura pe suprafata ecranului e una din ele.Eu am vazut nokia care a dat chix fiindca individului ii transpirase buzunarul unde il tinea.Mie mi s-a dus placa de baza la N70 fara sa il folosesc vreo 2 saptamani (poate de aia).Oricum chestia buna e ca cei de la Nokia mi l-au reparat gratis,deoarece garantia de magazin expirase demult,insa ceva ce eu nu stiam,Nokia,precum si multe alte firme ofera o garantie aparte de cea a magazinului de unde a fost cumparat produsul.Asa ca mi-au schimbat telefonul,ca doar carcasa si tastatura a mai ramas din ala vechi pe degeaba.

diabolick_superior
06-07-2008, 10:18 AM
waw...lucruri noi nu ati mai aflat...au mai aparut ceva gadgeturi?

violonist85
06-09-2008, 05:52 PM
bai,nu stiu ce sa mai zic... eu m-am indragostit de un N82..... si cu prima ocazie cand o sa am bani,o sa mi-l iau, ca si-asa sau mai ieftinit in ultima vreme.Doar ca as vrea pe negru si pana acum n-am vazut decat argintiu...

daca vreti sa ramaneti cu gurile cascate uitati-va aici (http://www.youtube.com/watch?v=hplnQ1ul8b0&NR=1). Programul se numeste Nokmote. Sau aici (http://www.youtube.com/watch?v=9o3d0Y8loHo&feature=related) daca vreti sa vedeti un adevarat maniac care si-a deschis 70 aplicatii sa ruleze simultan si inca i-a mai ramas RAM liber...asa de-un joculet,doua... Mie mi se pare super tare...
Pacat ca nu pot sa fac si eu la fel pe N70...:(

diabolick_superior
06-10-2008, 08:02 AM
super tare faza cu Shake..merge si pe n95,recunoaste ritmul miscarii..adica daca dai de doua ori in stanga,o data in sus si odata in jos poti sa deblochezi tasttatura....miscarile le poti seta singur..la fel ca la voiceapp doar ca la asta nu mai vb si nu mai apesi nici un buton inainte!:)))

Eu am mai multe probleme deocamdata...6630 a ramas fara baterie,n70 a ramas fara display iar HTC nu vrea sa fie decodat sub nici o forma!:))
sunt suparat!

ciprianxl
06-10-2008, 10:45 AM
Atentie Radule la N82!Daca ai ocazia sa te uiti cu atentie la unul..apasa tare pe tastele de navigatie..in stanga sau in dreapta..vei vedea ca butonul se va ridica pe partea opusa atat de mult astfel incat incepe sa i se vada placuta cu piesele din telefon!De aceea a aparut N82 black restilizat..au facut tastele de navigatie mai curbate si are carcasa neagra ceea ce e foarte calumea.Stiu asta de la fratele meu care a vrut sa-si ia N82..si cand l-a avut in mana..:( .A aparut N82 Black..si sapt viitoare va face achizitia dorita!Parerea mea e sa te gandesti si tu bine la ce o sa faci.. mai bine black decat grey!

violonist85
06-10-2008, 12:07 PM
Mersi mult d tot pt info,Cip. Mie oricum,asa cum am si zis in postul precedent,mi-ar fi placut pe negru.Mi se pare mai misto pe negru.Acum o sa am un motiv in plus sa caut unul pe negru. Eu nu l-am avut in mana decat sub forma d macheta si avea tastele blocate asa k n-am putut sesiza kestia cu tasta d navigatie.Mersi mult inca o data.

violonist85
06-10-2008, 03:28 PM
super tare faza cu Shake..merge si pe n95,recunoaste ritmul miscarii..adica daca dai de doua ori in stanga,o data in sus si odata in jos poti sa deblochezi tasttatura....miscarile le poti seta singur..la fel ca la voiceapp doar ca la asta nu mai vb si nu mai apesi nici un buton inainte!:)))

Eu am mai multe probleme deocamdata...6630 a ramas fara baterie,n70 a ramas fara display iar HTC nu vrea sa fie decodat sub nici o forma!:))
sunt suparat!
cum adica ai ramas fara baterie pe 6630?ai pierdut-o sau cum?:)
si n70-ul...?cum a ramas fara display?l-ai crapat? ai dat cu tel de podea?:)

in ceea ce priveste HTC-ul....nu prea ma mira pt ca ,telefoanele cu windows sunt mai dificile din punctul asta de vedere...sorry!

UNIXes
06-13-2008, 12:46 AM
Chestia aia...Nokmote,este ceva asemanator pentru UIQ3 sau pentru Windows Mobile?

violonist85
06-13-2008, 06:44 AM
sorry, din cate am vazut eu....nu e si pentru UIQ sau WM... Doar ptr Nokia s60v3.

cata_bobo
07-18-2008, 04:41 PM
da,cu telefoanele astea mai noi care au senzor de miscare(accelerometer) poti sa faci chiar multe chestii...m-am mai uitat pe site-ul acesta de curiozitate la aplicatii pt teluri din astea,si chiar am ramas surprins,cu unele aplicatii poti sa setezi ca in timp ce te joci,de ex pe unul cu masini,poti sa o iei la dreapta doar inclinanand telefonul in dreapta;) super cool...si asa tastaturile sunt din ce in ce mai mici(ex n82 si n78):)
Mai era unul in care telefonul iti spune cate calorii ai ars dupa ce ai fugit,sau ai jucat un fotball ceva....chiar super...si mai sunt o gramada,pacat ca nu are si n73-ul accelerometer:(
Apropo,ce parere aveti de n78 si de n96??si de noul symbian 9.3??am vazut cateva filmulete pe youtube,si chiar sunt diferente mari fata de symbianurile mai vechi...

violonist85
07-18-2008, 09:33 PM
da,e adevarat ca poti sa faci foarte multe chestii faine cu accelometr-ul dar inca nu am testat jocurile de masini folosind acest program si,nu stiu cat de "smooth" se misca.

N78 nu e chiar cel mai cel, in schimb n96 e tare.

diabolick_superior
07-19-2008, 09:34 AM
Pentru Fratiii mei romani ,azi recomand Pimp My ride.Daca nu ati vazut toate episoadele....acum aveti posibilitatea de a le vedea direct pe telefonul mobil-- si inca cu o claritate impresionanta....Merge Cu SmartMovie ,Coreplayer DivX Player
http://farm1.static.flickr.com/188/465517664_2430498069.jpg

http://www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?p=523175#post523175

violonist85
07-19-2008, 09:58 AM
foarte tare,frate! multumim frumos!:)

cata_bobo
07-19-2008, 11:55 AM
wow,multumesc mult diabolick_superior...chiar super tare;)

In legatura cu n96-ul este foarte tare ca au pus 16gb mem interna,dar si mai super ca au pus si card,si am citit pe un site ca poate sa suporte card pana in 32gb:-O chiar nu stiu ce sa facem cu atata memorie(48 gb in total) daca continua astia tot asa,peste vreo 2 ani o sa avem telefoane cu 100 gb;)

diabolick_superior
07-19-2008, 12:42 PM
hmmm..noi..deocamdata..umblam cu convertoare de sunet,video...sa le facem cat mai mici..sa ne incadram in 1 gb..maxim 2 sa zicem...dar cand vor incepe sa apara telefoanele alea....o sa ne cam doara in ..................cuc

violonist85
07-20-2008, 12:04 PM
loooool da,asta cam asa e! da' totusi......48GB!!!!! for god's sake!!!! ce dracu sa faci cu atata memorie!:))

cata_bobo
07-20-2008, 05:59 PM
Mai stii??!o sa gasim noi ce sa punem in ele,punem o telenovela intreaga :) putem sa punem filme de calitate dvd sau mp3-uri care ocupa fiecare cate 10-15 mb;) ahhh,ce vremuri ne asteapta:D

diabolick_superior
07-20-2008, 06:21 PM
SAu punem toata seria Prison Break si PLanet EArth:)))si gata....nu ar fi o problema..in schimb....ma gandesc ca procesoarele de pe mobile vor incepe sa faca saltul la 1Ghz sau peste...fiindeca ar fi greu sa pui pe 220 mhz sa lucreze cu 50000 de fisiere de cate 10mb fiecare!

violonist85
07-20-2008, 09:45 PM
SAu punem toata seria Prison Break si PLanet EArth:)))si gata....nu ar fi o problema..in schimb....ma gandesc ca procesoarele de pe mobile vor incepe sa faca saltul la 1Ghz sau peste...fiindeca ar fi greu sa pui pe 220 mhz sa lucreze cu 50000 de fisiere de cate 10mb fiecare!

foarte adevarat! pai deja am vazut la n95 8GB ca ar avea doua procesoare . acuma,asa cum zicea si ciprian,probabil ca unul e ptr grafica si celalalt ptr functionarea lui... oricum,e un salt urias!

cata_bobo
07-20-2008, 10:06 PM
Da,chiar ai dreptate,e un salt urias...dar nu numai n958gb are procesor dual,toate telefoanele cu accelerometer au processor dual-core,iar alea care au 369 mhz nu au functia aceasta;)

diabolick_superior
07-20-2008, 10:43 PM
Da ...am observat ca tehnologia incearca sa o ia inainte...insa capacitatea de adaptare a creierului uman..la viteza...la viteza de reactie este mult mai mare..astfel ..la un moment dat nici cel mai performant aparat nu ne va mai putea satisface dorintele....

De fapt..ce vreau eu sa fac...vreau ca fiecare romanash de-al nostru sa Scrie aici cam cum si-ar dori sa fie telefonul din buzunar.
Vreau sa va expuneti visele cu privire la performate si design,culori programe si orice va puteti imagina...eu deja am inceput sa ma gandesc la cum ar fi telefonul meu "dorit"!

VA recomand sa exagerati cat de mult puteti....

violonist85
07-20-2008, 11:21 PM
pai,madaline,pe tema asta s-ar putea deschide un nou thread. si,ca sa nu para ca ti-am luat eu ideea (apropos,foarte interesanta ideea),o sa te rog sa deschizi chiar tu un thread care sa se numeasca eventual (daca iti place si tie) ceva de genul "telefonul ideal" sau cam asa ceva... :)

diabolick_superior
07-20-2008, 11:59 PM
DA....o sa il deschid cu mare placere...

violonist85
07-28-2008, 04:10 PM
am gasit un filmuletz al naibii de interesant:
http://www.youtube.com/watch?v=oa4P5P2en2w&NR=1

daca aveti rabdare sa ascultati cele 10 min cat dureazxa filmul tot ce are de zis omul asta eu zic ca n-o sa regretati. mie mi s-a parut foarte tare si foarte adevarat ce a zis.

Kobra
08-26-2008, 11:11 PM
salutare...sper sa nu fiu OT cu ceea ce vreau sa va intreb...as vrea mult de tot sa stiu cum pot gasi un firmware bun pt n80-ul meu internet edition...? (e nou inca nemodificat...) va multumesc anticipat :-)

violonist85
08-27-2008, 07:59 AM
Incearca sa-l updatezi folosind NSU (Nokia Software Updater).E gratis.Da cautare pe google.O sa ai nevoie d o conexiune broadband la internet,de un cablu de date si de telefon cu bateria incarcata FULL!
NU DECONECTEZI APARATUL DE LA CALCULATOR DECAT DACA NSU ITI CERE ASTA!
Nu stiu dak n80 IE are posibilitatea de a-si updata firmware-ul si direct de pe tel astfel incat asta ar fi cea mai sigura si mai folosita de update.
Ar mai exista varianta update-ului folosind Phoenix dar nu ti-o recomand decat dak l-ai mai folosit inainte si stii exact ce faci.

W@R
11-03-2008, 08:55 AM
asa...
pai se pare ca administratia acestui forum nu a reust sa treaca de gradinitza. pentru toti prietenii mei de pe ds, acesta este noul meu id. o sa va rog sa nu mentionati id-ul vechi! important e k sunt din nou aici. va salut! radu